Je betreedt de boerderij op eigen risico
Het bezoek aan deze kinderboerderij is op eigen risico. Het bestuur is niet aansprakelijk voor enig opgelopen schade.
Ouders zijn verantwoordelijk voor hun kinderen
Je bent als bezoeker zelf verantwoordelijk voor jezelf en je kinderen. Wij verwachten dat kinderen onder de 8 jaar onder begeleiding van een volwassene komen.
Parkeren a.u.b. op de parkeerplaatsen
Je kunt je auto parkeren bij De Rots (Urkerweg 64), naast De Stekplek. Het is niet toegestaan om uw auto in de berm van de Urkerweg te plaatsen. De politie handhaaft regelmatig.
Geen fietsen op het Kinderboerderijterrein
Fietsen mogen niet mee het terrein op. Wij hebben een fietsenstalling bij de hoofdingang en bij De Rots.
Honden aan de lijn
Behalve aangelijnde honden mogen er in verband met ziekte-insleep geen huisdieren meegenomen worden naar kinderboerderij.
Roken is niet toegestaan
Wij zijn een rookvrije kinderboerderij.
Afval in de bakken
Zwerfafval veroorzaakt veel overlast van ongedierte op het terrein. Daarnaast kunnen onze dieren er ernstig ziek van worden wanneer zij het eten. Wij verwachten daarom dat je afval altijd in de afvalbak weggooit.
Geen voedselresten aan de dieren geven
Het is niet toegestaan om onze dieren te voeren met door jou meegebracht voedsel, dus ook geen brood aan de ganzen en kippen. Voor een klein bedrag zijn speciale voerzakjes bij ons loket te koop waarmee je onze dieren wel mag voeren.
Hygiëne-adviezen
Was altijd je handen met water en zeep voordat je iets eet of drinkt en ook bij het verlaten van de kinderboerderij.
Eet en drink niet bij de dierenverblijven, maar op het terras.
Zwangere vrouwen / kwetsbare groepen
Vooral jonge kinderen, ouderen en mensen van wie het immuunsysteem is onderdrukt, zijn gevoeliger voor ziektekiemen. Neem bij deze doelgroep voldoende hygiëne maatregelen in acht.
Zeker in de tijd dat onze dieren, met name schapen en geiten, drachtig zijn of net hun lammeren hebben gekregen adviseren wij zwangere vrouwen geen contact te hebben met deze dieren en hun stallen te vermijden. Zwangere vrouwen lopen verhoogd risico op ziekte of abortus als ze in contact komen met bepaalde ziektekiemen die dieren bij zich kunnen dragen. Een besmetting hiermee kan worden overgedragen door diercontact (zoals aaien), maar ook via de mest op de grond en door inademen.
Aanbieden van dieren
Vaak krijgen wij dieren aangeboden. Deze zullen wij in principe niet aannemen. Het risico op ziekte-insleep is hierbij namelijk te groot.
Vrijwilligerswerk
Vrijwilligers zijn belangrijke mensen op de kinderboerderij. Zonder hen, groot of klein, zijn de vele activiteiten op de kinderboerderij niet mogelijk.
Bij activiteiten zoals het organiseren van en het helpen bij knutselmiddagen, tuinieren, dierverzorging, vernieuwen en onderhouden van de dierenverblijven hebben wij vrijwilligers nodig, maar ook in het bestuur is ruimte voor nieuwe bestuursleden. Voor meer informatie hierover of om je aan te melden kun je contact opnemen met personeel van Kinderboerderij.
Heb je vragen?
Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je natuurlijk tijdens de openingstijden van de kinderboerderij terecht bij de medewerkers. Daarnaast kun je contact opnemen met het SKBU-bestuur, info@skbu.nl.
Onze openingstijden:
Maandag t/m vrijdag | 09:00 – 16:30 uur |
Zaterdag | 10:00 – 16:30 uur |
Zon- en feestdagen | GESLOTEN |